11 februarie 2010

Hot Spots - Punctele fierbinti!

Hot Spots sunt acele locuri din casa, de regula suprafetele plane, unde se aduna diverse lucruri in numar foarte mare.
Hot Spot- uri din casa mea sunt masa de la intrare, unde se aduna chei, telefoane, suruburi, manusi, batistute, facturi etc, masa de la bucatarie, masa de calculator, biroul, noptierele.

FlyLady compara Hot Spots cu un copac in flacari, care va cuprinde inevitabil toata padurea. Orice suprafata plana tinde sa devina HotSpot si acele locuri trebuie controlate inaine de a ne covarsi.

FlyLady a gasit si pentru aceste puncte fierbinti o solutie: 3 minute HotSpots, de doua ori pe zi. In acest fel controlez suprafetele si lucrurile se intorc la locul lor.

Pun timerul pe 3 min., dimineata si dupa amiaza, si controlez toate suprafetele din casa de lucruri care nu apartin acolo. Dar cum fac rutina 3 min. HotSpots in fiecare zi, de obicei gasesc doar 2-3 lucruri care trebuie puse la loc si rutina nu dureaza mai mult de 1 minut.

Este foarte important, chiar daca gasesti un singur lucru, sa il pui la loc.

3 min. HotSpots previne cautarea de criza, cand cauti innebunit o factura sau stiu eu ce alceva intr-un HotSpot aglomerat sau, mai rau, in mai multe.

3 min. HotSpots
este una din cele mai importante rutine zilnice cand vrei sa iti pastrezi casa curata si ordonata, in timp ce ai un program aglomerat.

Chiar daca lucrurile nu vor fi puse la locul lor in cea mai drastica ordine, macar vei sti de unde sa il iei data viitoare si, in plus, suprafetele libere si neaglomerate bucura ochiul si creeaza o stare de confort sporit.


CLUTTER ATTRACTS CLUTTER!
Lucrurile in dezordine atrag dezordinea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu