27 decembrie 2009

Gogosi

Ingrediente:
500 gr. faina
2 linguri zahar
3 oua
200 ml lapte cald
1 cub/ plic de drojdie
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in putin lapte cald si o lingura zahar. Se pune in faina, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, praful de sare si se amesteca bine adaugand cate putzin laptele cald.
Se framanta bine aluatul pana devine elastic. Trebuie sa nu se mai lipeasca de mana.
Aluatul se lasa in castron sa-si dubleze volumul (cam 30 minute).

Se rastoarna aluatul pe masa unsa cu ulei (unii folosesc masa data cu faina). Se intinde o foaie mai grosuta si se decupeaza forme.
Resturile de aluat se framanta putin si se intind din nou foaie, se decupeaza din nou.

Se mai lasa formele de gosogi 10 - 15 min. pe masa sa se odihneasca, apoi se pun la prajit.

Uleiul trebuie sa fie bine incins, focul potrivit, nu mare. Se pun cateva gogosi odata (4-6), se fac foarte repede. Se intorc pe ambele parti.
Cand sunt prajite se scot pe un servetel absorbant.

In final se pudreaza cu zahar pudra sau se orneaza cu ciocolata sau glazura alba. Se pot umple cu dulceata sau inghetata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu