15 decembrie 2009

Briose


Ingrediente:
200g faina
2 oua
1 pachet de praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o lingura de zeama de lamaie
75 g zahar
1 pachet zahar vanilat
60 de ml ulei
250 g iaurt
unt de uns formele daca nu aveti hartie pt tava de briose
bucatele de ciocolata, banana pisata sau coaja de portocala rasa

Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se freaca oul cu zaharul si zaharul vanilat , apoi se adauga treptat si uleiul amestecat cu iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie . In aluat se pot incorpora bucatele de ciocolata, banana pisata sau coaja de portocala rasa.
Pentru copt se foloseste o tava de copt cu locasuri pentru briose ,care se ung cu unt sau se pune hartie speciala. Se toarna apoi aluatul pana la trei sferturi din inaltimea formelor si se coace la foc potrivit , cam 15-20 de minute.

Lasa 5-10 minunte in tava , sa se odihneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu