13 aprilie 2011

Oua de Pasti


Ingrediente:  pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă. În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.

Mod de preparare:
1. Se pregăteşte cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârul îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se intorc cu spărtura in jos pentru a se usca bine.
2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb.
3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.
4. Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor.

____________________________________________________________________________

Ingredients:  for 10 eggs: 2 cups beef soup (chicken or turkey), 20 gr. gelatin, a fresh red pepper, canned corn (you can also use pea), 300 gr. ham, salt, pepper, green parsley, dill. Instead of ham you can use chicken or turkey meat.

Cooking:
1. Prepare the egg shells. Rinse eggs with cold water and then carefully break the cousin; you make a hole about 2-2.5 cm in diameter. Empty content, then rinse with cold water inside them and put them with the crack-down to dry thoroughly.
2. Soften the gelatin in 30 ml water for 10 min, then heated until completely dissolved (do not boil) and stir the soup. Cut ham and pepper into small cubes. Drain water from corn.
3. Put all ingredients into egg shells in proportion: green parsley or dill, pepper , bacon, corn until you fill the egg. Pour the soup in then release the eggs in the refrigerator until the next day.
4. Peel them carefully to avoid damaging their shape.








Decorate, le putem servit ca o gustare rece. De Paşte pot sta pe un platou alături de ouăle roşii.
Este un aperitiv de mare efect, merită încercat!

Ingredientele se pot schimba, până la urmă aceasta este o piftie în coajă de ouă şi poate conţine orice.


Sursa: Cafenea.Net



3 comentarii: