5 aprilie 2011

Creme Brulee

Creme Brulee ... un desert frantuzesc traditional si clasic care se topeste in gura!  


Timp de preparare: 5 - 10 minute 
Timp de gatire: 35 minute
Timp refrigerare: 30 minute
Servire: 4 portii


Ingrediente:
  • 1 betisor de vanilie si cateva picaturi de extract de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 ceasca (100g) zahar
  • 200 ml lapte
  • 255 ml smantana (de preferinat mai grasa)
  • putin zahar extra (pentru caramelizare)
Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150°C
1. Bateti galbenusurile cu zaharul
2. Se amesteca in oua interiorul betisorului de vanilie (semintele) si extrasul de vanilie
3. Adaugati laptele si amestecati pana la omogenizare
4. Adaugati smantana treptat in timp ce amestecati
5. Se imparte compozitia in forme rotunde (specifice cremei brulee) si se lasa la cuptor timp de 30 minute
6. Dupa acest interval de timp se lasa la racit, iar apoi se baga la frigider pentru 30 de minute
7. Presarati putin zahar peste crema brulee si lasati-le in cuptorul incins pana acesta se caramelizeaza
8. Crema Brulee se serveste calda sau rece


Sfaturi: Contrar gandirii populare, crema Brulee nu trebuie pusa in cuptor in bain-marie (intr-o tava cu apa), ci direct pe gratar.
Daca nu aveti timp pentru refrigerare, nu este nici o problema; dupa primele 30 de minute la cuptor presarati zaharul pentru caramelizare si bagati-le din nou in cuptor cateva minute.


Autor: BUCATAR SUPEREVA martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu