Beta-caroten (provitamina A) - morcov, spanacul, varza creata, pepeni galbeni, caise, papaya
Acid folic - legume verzi (brocoli, spanac, varza, sparanghel),portocale, napi, porumb, morcov, fasole verde, caise, banane, mazare, rosii
Vitamina B1 - cerealele integrale
Vitamina B2 - cereale integrale, legume verzi (broccoli, spanac, sparanghel, laptuci etc)
Vitamina B5 - cerealele integrale, arahidele, ciupercile, conopida, legumele verzi
Vitamina B6 - fructe oleaginoase (nuci, arahide), legume proaspete, banane, avocado, varza, napi, spanac, nap turcesc, cereale integrale
Vitamina C - papaya, citrice (portocale, grepfruit, lamaie, ananas), broccoli, capsuni, fragutele, zmeura, coacazele, kiwi, pepene, patrunjelul, broccoli, ardei gras, tomatele, varza
Vitamina K - brocoli, nap, urzici, fragi, căpşuni
Calciu - soia, fasole verde si uscata, mazare, conopida, broccoli, morcovi, telina, varza, napi, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, mere, pere, struguri, coacaze, afine, bok choy (varză chinezească)
Magneziu - legumele cu frunze verzi (spanac, brocoli, varza, salata), cerealele integrale, leguminoase (linte, fasole), fructe uscate, oleaginoase (migdale, smochine, arahide), banane, soia
Fier - cerealele integrale, ciuperci, cantitati insemnate de fier dar ceva mai greu asimilabile contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, spanacul, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa
Crom - măr, varză, ardei dulce
Mangan - varză de Bruxelles, varză
Potasiu - ţelină, roşii, cartofi, seminte de floarea-soarelui, boabe de cereale, grapefruit, portocale, mere, struguri, banane
Seleniu - măr, usturoi
Zinc - morcov, ginger, mazăre verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu