10 noiembrie 2009

Perisoare

* Ciorba de perisoare *

Ingrediente:
Zarzavat de supa (un morcov, un patrunjel, telina
si ceapa, rosie, ardei), verdeata.
Ou, smintina, lamaie.
Perisoare: carne, o felie de paine, doua linguri
de orez, o ceapa, un ou, sare, piper, verdeata.

Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala cu apa un morcov, un patrunjel, telina, ardei, rosie si o ceapa, toate taiate marunt. Se lasa sa fiarba bine.

Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine muiat si stros bine. Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper, verdeata.

Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Se lasa sa dea citeva clocote.

Inainte de a se servi se se drege cu un galbenus batut cu smintina, se adauga verdeata taiata fin, lamaie.


* Perisoare cu sos *

Ingrediente:
Perisoare: carne, o felie de paine, doua linguri
de orez, o ceapa, un ou, sare, piper, verdeata.
Sos: ceapa, sos de ardei, sos de rosii, foaie de dafin, oregano, marar, patrunjel.

Mod de preparare:
Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine muiat si stros bine. Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper, verdeata.

Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in supa.

Separat, punem ceapa tocata marunt sa se inabuse cu ulei si o cescuta cu supa.
Cand a devenit sticloasa, adaugam sos de ardei şi de roşii, o foaie de dafin si oregano.
Fierbem amestecul 5 minute apoi punem perisoarele fierte si mai dam cateva clocote.
Potrivim de sare, adaugam marar si patrunjel tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu