25 martie 2011

Sfaturi pentru slabit

Cumpara sticle cat mai mari de apa. Vei bea mai mult! Imprieteneste-te cu sticla de apa si mergi peste tot cu ea! 
Scriind intr-un jurnal tot ce manaci te poate ajuta sa controlezi aceasta activitate. Nu trebuie sa fie totul scris perfect sau sa revezi notitele. Beneficiul vine din scrisul in sine!
Taie-ti poftele! Daca simti ca ai o pofta nebuna de inghetata/biscuiti/budinca, mananca mai bine o bomboana mentolata sau de eucalipt, si poftele tale vor disparea.
Bea lapte degresat! Ca si apa, laptele degresat iti umple stomacul, dar contine si carbohidrati, care iti vor potoli foamea cu un minim de calorii.
Cand iti pregatesti salata, renunta la a mai da prin razatoare telina, morcovii, merele si alte vegetale. Taie-le in bucati mai mari, astfel, vei mesteca mai mult si te vei satura mai repede.
Masoara alimentele! Este atat de simplu sa mananci prea multe paste sau orez. Pentru a obtine portia corecta, trebuie sa masori ingredientele inainte de a gati. Portia ideala este de 90 de g/ 200 de calorii. Masurarea alimentelor este recomandata in orice cura de slabit.
Adauga chili la mancarurile si salatele tale. Acest condiment face minuni in orice dieta.
Daca te simti singura, esti deprimata sau intristata, suna un prieten sau pe cineva din familie, nu manca prajituri.
Nu sta linistita: foieste-te, agita-te pentru orice! Astfel poti sa arzi 700 de calorii pe zi.
Arunca telecomanda! Daca renunti la folosirea ei arzi 200 de calorii pe zi.
Folosete un recipient cu pulverizator pentru ulei! In loc sa torni uleiul in tigaie, foloseste pulverizatorul si vei "salva" 100 de calorii/utilizare.
Cumpara bucati si pachete mici! Cu cat este mai mare pachetul de alimente, cu atat vei manca mai mult (cu 44%, conform unui studiu).
Daca mergi pe jos, alearga pe o portiune mica (cand traversezi strada, etc). Vei arde mai multe calorii, vei slabi si iti vei creste rata metabolismului.
Daca te privesti in oglinda in timp ce mananci vei consuma cu pana la 25% mai putin! Inainte de a deschide o cutie de inghetata, fa cateva abdomene sau flotari. Pofta iti va trece ca prin minune si vei constientiza lupta pe care o duci!
Daca ti-e foarte pofta de o prajiturica proaspat scoasa din cuptor, inhaleaza puternic mirosul acesteia timp de 30 de secunde, apoi pune o bucatica pe limba si simte-i gustul, tot cam 30 de secunde. Specialistii sustin ca mirosul si gustul te vor ajuta sa te opresti la o singura bucatica.
Mananca o supa inainte de masa! Insa, cand prepari supa, taie legumele in bucati mari. Vei fi mai satula si vei manca cu 20% mai putin.
Doua felii de pizza sunt echivalente cu 3 linguri de ulei cald baut! Mai vrei pizza?!
Mananca peste! Cei care consuma ton, macrou, cod si somon slabesc mai repede si isi imbunatatesc rata metabolismului. Persoanele care urmeaza o dieta cu peste, slabesc cu 20% mai repede decat cele care nu mananca peste.
Mananca alimente "grele"! Si nu vorbim despre grasimi sau calorii! Vei manca mai putin si cu aceeasi satisfactie produse slab calorice, dar care cantaresc mult, au volum, cum ar fi grapefruitul, pepenele, portocalele, spanacul gatit, mazarea, broccoliul.
Posteaza peste tot biletele cu mesaje incurajatoare: pe frigider, pe cuptorul cu microunde, pe computer. "Nimic nu are gust mai placut decat succesul!" sau "Am ajuns prea departe ca sa renunt la tot mancand o prajitura!"
Deshidratarea iti incetineste metabolismul cu pana la 3% (la o persoana de 70 de kg, inseamna 45 de calorii pe zi), ceea ce duce la o ingrasare cu 2 kilograme/an.


Sursa: Forum Mayra - Reguli pentru o digestie optima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu