29 decembrie 2010

5 reguli de aur pentru silueta

Slabeste cu Dr. Oz: 5 reguli de aur pentru silueta

 

Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul sanatatii, a creat 5 reguli de aur pentru pierderea greutatii, reguli pe care le considera de baza in procesul de pierdere a greutatii. Acestea reprezinta primul pas important pe care il poti face in momentul in care te hotarasti sa iti modelezi silueta.

 

Regula 1 - Strica-ti cina!
Recent, cercetatorii au descoperit ca declansarea senzatiei de foame se datoreaza unui hormon produs in stomac numit ghrelin. Din momentul in care incepi sa mananci, dureaza in jur de 30 de minute pentru a scadea nivelul acestui hormon, de aceea se recomanda o gustare cu aproximativ jumatate de ora inainte de masa, ca pana in momentul cinei sa treaca senzatia de foame si sa nu mananci pana la saturatie

Regula 2 - Nu bea sucuri in timpul mesei!
Leptina este hormonul care semnaleaza creierul ca te poti opri din mancat din moment ce corpul tau a acumulat suficienta energie din alimente. Insa fructoza - un zahar care se gaseste in bauturile non-alcoolice intrerupe semnalul catre creier, deci nu realizezi ca esti satul si ai tendinta sa mananci in continuare.

Regula 3 - Consuma alimente bogate in fibre!
Fibrele accelereaza tranzitul intestinal, ajutand astfel la buna functionare a organismului. Recomandat este sa consumi un mic dejun alcatuit din alimente bogate in fibre, pentru a-ti incepe ziua cu o digestie sanatoasa si a nu avea dureri stomacale pe parcursul zilei.
Fibrele ajutala slabit, avand un continut mic de lipide si calorii.

Regula 4 - Ai grija cum manaci!
Se stie faptul ca mancatul pe fuga sau in alta pozitie decat cea corecta iti poate influenta digestia, deci este mai bine sa mananci la masa intr-o pozitie corecta a corpului, nu pe canapea sau la televizor.

Regula 5 - Nu uita de fibra musculara!
Fibra musculara te ajuta foarte mult din punct de vedere al sanatatii. Iti reduce riscul obezitatii si problemele cardiace. Te ajuta la construirea unui corp de invidiat, nu numai sanatos.Deci  este recomandat sa practici sport din cand in cand.

Incerca sa mergi cat mai mult pe jos, cei 10.000 de pasi pe care ii poti face zilnic pe jos te vor mentine, cu siguranta, sanatos!


Site oficial Dr. Oz:  http://www.doctoroz.com/

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu