15 decembrie 2009

Briose

250 g faina
125 g unt
4 oua
50 g zahar
1/2 pahar lapte
25 g drojdie
1 plic zahar vanilat
un praf de sare

Un sfert din cantitatea de faina se pune intr-un vas. La mijloc se toarna drojdia inmuiata in lapte caldut. Dupa ce s-a framintat putin se presara cu faina si se lasa sa creasca. Se pune restul de faina pe planseta, se face o gropita la mijloc in care se adauga ouale, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca treptat ouale cu faina din jur, apoi se adauga untul si la urma maiaua preparata initial. Se framinta bine din nou si se lasa la rece cel putin 6 ore. Dupa ce s-a luat de la rece, se formeaza din coca bucati rotunde care se pun in forme mici. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se dau la cuptor. Se coc la foc potrivit 30 minute. Imediat dupa ce s-au copt, se scot din forme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu