4 noiembrie 2009

Sarmale fara foc

Gustos de la INA

Sarmale fara foc (raw)

IMG_2014 []Niste sarmale mai mult decat delicioase! Pur si simplu excelente. Pot rivaliza lejer cu sarmalele fierte.

Ingrediente :

  • 100 g hrisca
  • 100g nuca
  • 50 g morcov
  • 10 g ceapa
  • 10 g patrunjel
  • 10 frunze mari de varza murata
  • 500 g rosii
  • 1 l-ta rasa nucsoara
  • cimbru
  • sare, piper
  • 3-4 lg ulei presat la rece

1. Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Asa arata hrisca gata inmuiata:

IMG_1951 [] 2. Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem.

IMG_1938 []3. Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru.

IMG_1967 []4. Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.

5. Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei.

6. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata (mi-au iesit 31 de sarmale, din portie dubla). Serviti imediat. Se pastreaza la frigider, insa nu pt multe zile.

IMG_1978 []

IMG_1989 []

Aceste sarmale sunt mult mai sanatoase si nutritive decat sarmalele gatite pe foc. Isi pastreaza proprietatile iar gustul lor va va surprinde: seamana mult cu cele gatite insa nuca si uleiul presat la rece le da o savoare aparte. Foarte foarte bune!

IMG_2012 []

IMG_2073 []

Un comentariu: