22 martie 2012
Graul verde
Un campion absolut
In farmacologia americana, cercetarea plantelor se afla pe locul intai. Ei bine, dintr-un total de 4700 de ierburi, graul verde se dovedeste - prin componentele sale - un campion absolut. Greu de crezut ce contine un esantion de 100 de grame de grau verde (circa 80 ml de suc): vitamine (A, grupul de vitamine B, E, K, D, Pp), saruri minerale si elemente catalitice (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic), grasime fosforata, amidon, fermenti, diastaze etc. Uimitor ce forta compacta se afla in acest fir de iarba, care cu o putere egala previne bolile, dar le si vindeca. Metoda graului verde are nenumarate posibilitati de aplicare si aproape toate pot fi preparate si practicate acasa.
Efecte terapeutice
Mijloc foarte eficient de dezintoxicare a organismului; energetic, vitalizant; reface structura celulelor; vindeca anemia, astenia fizica si intelectuala; asigura cresterea; combate rahitismul; vindeca tuberculoza; favorizeaza alaptarea; combate cancerul, ca metoda alternativa.
Pregatirea semintelor
Graul cel mai curat, ferit de efectul nociv al ingrasamintelor chimice, se cultiva acasa, pe pervazul ferestrei sau pe balcon. Folositi numai pamant biologic, ingrasat natural (cereti de la tarani). Inainte de a insamanta graul, semintele trebuie puse sa incolteasca. Mai intai se baga intr-un borcan cu apa calduta, vreme de 8 ore, acoperind gura vasului cu un tifon curat. Dupa trecerea timpului, dati la o parte tifonul (prezenta lui este necesara pentru ca aerul sa poata intra in borcan), scurgeti apa, apoi clatiti bine grauntele. Imbibate cu apa cum sunt, puneti-le intr-o farfurie adanca, avand grija sa fie mereu umede. Prea multa apa le face sa putrezeasca; prea putina, le face sa se usuce. Clatiti graul in fiecare zi, de preferinta dimineata si seara. Dupa cateva zile, se dezvolta deja germeni puternici (colti). Pregatiti acum ghivecele. Puneti in ele pamant si presarati deasupra semintele incoltite. Asezati ghivecele intr-un loc unde ajunge destula lumina, dar nu bate direct soarele. Udati graul verde in fiecare zi cate putin, sau din doua in doua zile, mai mult. Dupa 7-9 zile, prima recolta de grau verde este gata. Firul trebuie sa fie inalt de 10-12 cm.
Prepararea sucului
Taiati graul verde cu o foarfeca, cat mai aproape de baza, pentru ca cele mai multe substante nutritive se afla in aceasta portiune. Spalati firele recoltate si introduceti-le cu varfurile inainte in centrifuga. Aruncati pulpa (iarba care ramane deasupra dupa presare), iar lichidul obtinut bagati-l inca o data in centrifuga. Asa puteti fi siguri ca ati obtinut toate substantele nutritive (se foloseste un storcator special pentru ierburi) .
Modul de administrare
Tratamentul cu suc de grau verde incepe cu o lingurita luata timp de o saptamana, inainte de una din mesele principale. Se mareste cantitatea cu cate o lingurita la o saptamana, pana se ajunge la 50-60 ml. Nu se depaseste aceasta cantitate si nu trebuie inceput cu 50 ml din prima zi, efectele sunt foarte puternice! In final se poate lua de doua ori pe zi, in doze de cate 50-60 ml. Nu lasati sa treaca niciodata mai mult de 20 de minute de la presare, fiindca sucul se oxideaza repede si isi pierde puterea de vindecare.
Dupa sucul de grau verde se bea un pahar de apa.
Retineti: sucul de grau verde are un puternic efect de dezintoxicare a organismului, de aceea el trebuie baut totdeauna pe stomacul gol (altminteri e foarte posibil sa vi se faca greata). Si, mai ales, nu combinati niciodata sucul de grau verde cu sucuri de citrice. Se poate amesteca cu sucul de mere, sfecla sau morcovi. In timp, cantitatea de suc de grau verde poate sa creasca de la un paharel de tuica pe zi la doua-trei paharele.
Sursa text: Formula-as.ro
Sursa imagini: www.organic-natural-pesticide-free.com
www.rawfoods-livingfoods.com