27 aprilie 2011

Scones – painici pufoase pentru dimineti voioase

Din casutalaurei.blogspot.com : scones - painici. Se fac foarte repede si sunt delicioase, aceste scones sunt ideale pentru un mic dejun de sambata dimineata in familie – se fac in 30 de minute cel mult. N-am avut faina cu agent de crestere, asa ca am pus si o jumatate de cubulet de drojdie proaspata dar n-am asteptat deloc sa creasca aluatul. Reteta o am din “Good Food” si, va asigur, e delicioasa.

- 350 g faina + extra pentru intins aluatul
- 85 gr. unt rece
- 150 gr. iaurt gras
- 1 lingurita praf de copt
- 4 linguri zahar brun
- 4 linguri lapte integral
- 1 lingurita extract de vanilie - n-am avut, am folosit esenta de rom
- 1 ou batut cu I lingura de lapte pentru uns
Intai, aprindem cuptorul si incingem inauntru o tava de copt la 220 grade C.
Intr-un bol, mixez faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul si amestecam pana se omogenizeaza. 

Incalzim iaurtul, laptele si vanilia. Facem o gaura in coca din faina cu unt ce tocmai am pregatit-o si turnam acolo laptele cu iaurtul fierbinte si amestecam repede compozitia folosind un cutit. Imediat ce se omogenizeaza, este gata. Nu e cazul sa insistam cu framantatul.  Frumusetea acestei retete, este ca cu cat framantam mai putin cu atat ne va iesi mai bine.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se framanta usor – cat sa se obtina o consistenta fina si moale. Se intinde o foaie cu grosimea de 4 cm.
Apoi se decupeaza  cercuri cu ajutorul unei forme pe care o dam prin faina inainte de a taia fiecare cerc. Aluatul ramas il adunam, il framantam usor si il intindem din nou – si tot asa pana se termina. Ungem cu oul batut partea de deasupra a formelor decupate, presaram faina in tava de copt fierbinte, asezam painicile.
Se coc 12 minute, pana cresc si devin aurii. 
Sunt grozave mai ales fierbinti sau in ziua prepararii. Delicioase cu unt, optional si niste dulceata.
Daca ne ies mai multe, le putem si congela. Asteptam sa se raceasca dupa ce le-am scos de la cuptor, le sigilam  in pungute speciale, scotand aerul din punga, si le bagam la congelator unde le pastram cel mult o luna. Le decongelam la temperatura camerei, apoi le incalzim la cuptor timp de cateva minute.

14 aprilie 2011

Omleta




În farfuriile copiilor este doar omletă,
cu caşcaval ras deasupra, taiată cu forme de biscuiţi (se pot face steluţe, flori...)
şi decorată cu ketchup.


13 aprilie 2011

Oua de Pasti


Ingrediente:  pentru 10 ouă: 2 ceşti supă de carne de vită(pui sau curcan), 20 gr. gelatină, 1 ardei roşu proaspăt, boabe de porumb din conservă ( se pot folosi şi boabe de mazăre), 300 gr. şuncă, sare, piper, verdeaţă. În loc de şuncă puteţi utiliza carne de pui sau carne de curcan.

Mod de preparare:
1. Se pregăteşte cojile de ou. Se spală ouăle cu apă rece după care vârul îl spargem şi cu grijă facem o gaură de aproximativ 2-2,5 cm diametru. Se goleşte conţinutul lor, după care se spală interiorul lor cu apă rece şi se intorc cu spărtura in jos pentru a se usca bine.
2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apă pentru 10 min, după care se încălzeşte până când s-a dizolvat complet (nu se fierbe) şi se amestecă cu supa. Se taie şunca şi ardeiul în cubuleţe. Scurgeţi apa din porumb.
3. Punem ingredientele în toate cojile de ouă în mod proporţional: ardei gras, pătrunjel sau mărar, şuncă, porumb, ardei gras şi puţin părunjel până se umple oul. Se toarnă supa, după care ouăle se dau la frigider până a doua zi.
4. Le decojim cu grijă pentru a nu strica forma lor.

____________________________________________________________________________

Ingredients:  for 10 eggs: 2 cups beef soup (chicken or turkey), 20 gr. gelatin, a fresh red pepper, canned corn (you can also use pea), 300 gr. ham, salt, pepper, green parsley, dill. Instead of ham you can use chicken or turkey meat.

Cooking:
1. Prepare the egg shells. Rinse eggs with cold water and then carefully break the cousin; you make a hole about 2-2.5 cm in diameter. Empty content, then rinse with cold water inside them and put them with the crack-down to dry thoroughly.
2. Soften the gelatin in 30 ml water for 10 min, then heated until completely dissolved (do not boil) and stir the soup. Cut ham and pepper into small cubes. Drain water from corn.
3. Put all ingredients into egg shells in proportion: green parsley or dill, pepper , bacon, corn until you fill the egg. Pour the soup in then release the eggs in the refrigerator until the next day.
4. Peel them carefully to avoid damaging their shape.








Decorate, le putem servit ca o gustare rece. De Paşte pot sta pe un platou alături de ouăle roşii.
Este un aperitiv de mare efect, merită încercat!

Ingredientele se pot schimba, până la urmă aceasta este o piftie în coajă de ouă şi poate conţine orice.


Sursa: Cafenea.Net



5 aprilie 2011

Creme Brulee

Creme Brulee ... un desert frantuzesc traditional si clasic care se topeste in gura!  


Timp de preparare: 5 - 10 minute 
Timp de gatire: 35 minute
Timp refrigerare: 30 minute
Servire: 4 portii


Ingrediente:
  • 1 betisor de vanilie si cateva picaturi de extract de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 ceasca (100g) zahar
  • 200 ml lapte
  • 255 ml smantana (de preferinat mai grasa)
  • putin zahar extra (pentru caramelizare)
Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150°C
1. Bateti galbenusurile cu zaharul
2. Se amesteca in oua interiorul betisorului de vanilie (semintele) si extrasul de vanilie
3. Adaugati laptele si amestecati pana la omogenizare
4. Adaugati smantana treptat in timp ce amestecati
5. Se imparte compozitia in forme rotunde (specifice cremei brulee) si se lasa la cuptor timp de 30 minute
6. Dupa acest interval de timp se lasa la racit, iar apoi se baga la frigider pentru 30 de minute
7. Presarati putin zahar peste crema brulee si lasati-le in cuptorul incins pana acesta se caramelizeaza
8. Crema Brulee se serveste calda sau rece


Sfaturi: Contrar gandirii populare, crema Brulee nu trebuie pusa in cuptor in bain-marie (intr-o tava cu apa), ci direct pe gratar.
Daca nu aveti timp pentru refrigerare, nu este nici o problema; dupa primele 30 de minute la cuptor presarati zaharul pentru caramelizare si bagati-le din nou in cuptor cateva minute.


Autor: BUCATAR SUPEREVA martie 2011

2 aprilie 2011

Scapa de grasimea de pe abdomen: 8 Alimente minune

1. Dieta bogata in proteine
 
Cea mai buna modalitate de a pierde din grasime este sa urmezi o dieta bogata in proteine (slabe) si saraca in carbohidrati procesati si grasimi. Corespunzator Food Standards Agency, ouale reprezinta o sursa excelenta de proteine, care te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei.

Pana acum, ouale au fost considerate un aliment nesanatos, din cauza colesterolului; cu toate acestea s-a descoperit recent ca nu pot creste cantitatea de colesterol din organism. In plus, ouale au un continut bogat de vitamina B12, supliment bine-cunoscut pentru capacitatea de a creste scaderea in greutate.

2. Lactate sarace in grasimi

Corespunzator unui articol in Obesity Research, persoanele care consuma in mod frecvent lactate pot pierde cu pana la 70% mai multe grasimi decat cele care nu au inclus produsele lactate in dieta.

Lucrul foarte important pe care trebuie sa il retii, atunci cand iti alcatuiesti dieta, este sa alegi lactate sarace in grasimi sau complet degresate – cele mai bune surse sunt laptele si iaurtul degresate, kefirul (dintre toate lactatele, kefirul este de departe cel mai bun pentru sanatate) pe care le poti consuma cel putin de trei ori pe zi. Produsele lactate pot, de asemenea, sa iti intareasca oasele si sa ajute la construirea masei musculare.

3. Fasolea, un aliment-minune

Fasolea ar putea fi considerata unul dintre alimentele – minune: reprezinta o excelenta sursa de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, o sursa importanta de proteine si fier. Alege cu incredere fasole rosie (cea mai sanatoasa) dar si fasole alba sau lima, pentru a scapa de kilogramele din jurul taliei.

Fasolea poate reprezenta, de asemenea, un substitut excelent al carnii – daca esti vegetariana, tii post sau vrei sa elimini grasimile saturate din dieta ta.

4. Bea apa!

Apa este esentiala in procesul de slabire, cu atat mai mult cu cat ai de dat jos grasimile din jurul abdomenului. Corpul tau nu poate functiona bine decat perfect hidratat, asa ca incearca sa depasesti portia zilnica de 8 pahare, mai ales pe timpul verii!

5. Merele – minunate, chiar si pentru dieta

Ai auzit de nenumarate ori ca un mar pe zi pastreaza doctorul la distanta… ei bine, poti parafraza proverbul si concluziona: un mar pe zi pastreaza si sunculitele la distanta… studiile arata ca pectina, continuta in mere, limiteaza cantitatea de grasime care poate fi absorbita de catre celule.

6. Ovazul: nutrienti si fibre

Ovazul reprezinta un exemplu excelent de cereale integrale pe care corpul tau are nevoie, pentru a arde grasimea de pe abdomen. Nu numai ca vei imbogati meniul tau cu o multime de nutrienti, dar vei avea si un aport mare de fibre, absolut necesare in dieta zilnica.

7. Pestele: sursa ta de omega-3

Acesta ii furnizeaza corpului si acizi grasi omega-3 si proteine slabe, esentiale pentru a creste capacitatea corpului de a arde grasimile si a construi muschi. In cazul in care nu iti place pestele, te sfatuim sa te intorci la punctul 3 si sa mananci fasole.

8. Morcovii

Acestia contin caroten, o forma a vitaminei A deosebit de eficienta in eliminarea grasimilor si a reziduurilor din organism. Carotenul se va transforma, in intestine, in vitamina A si iti va creste considerabil rata metabolismului, iar cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea arde mai repede grasimea! Morcovii se consuma neaparat cruzi.


Sursa: iDieta.ro

Biscuitei dulci

Timp de gătire aproximativ 40 Minute

Ingrediente
250g unt, 180g zahar, 2 oua, 1 plic de zahar vanilat, 350g faina, 1/2 de pachetel praf de copt; 5 cescute de fulgi de porumb, 100g ciocolata taiata, facultativ - 125g stafide
Mod de preparare
Untul, zaharul, ouale, zaharul vanilat, faina si praful de copt se pun intr-un castron mare si se amesteca. Se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija. Cuptorul se incalzeste la 180°C (foc mediu); tava se acopera cu hartie de copt si se unge. Cu mana se fac din aluat bile de marimea unei nuci care se pun in tava unsa la ceva distanta intre ele. La copt ele se vor lasa si vor deveni plate, de aceea trebuie lasata distanta. Se coc circa 20-30 de minute pana devin aurii. Vor fi mai moi la suprafata, dar inauntru sunt coapte. Se pot incerca si clasic cu scobitoarea, dar nu trebuie sa fie tari la suprafata.